Днес ще бъде предимно облачно. Това съобщават от НИМХ.  В много

...
Днес ще бъде предимно облачно. Това съобщават от НИМХ. 
В много
Коментари Харесай

Жълт код за валежи в 10 области

Днес ще бъде най-вече облачно . Това оповестяват от Национален институт по метеорология и хидрология. 

В доста региони в западната половина на страната ще има превалявания от дъжд, тук-там ще са обилни по количество. В Югозападна България ще прегърми.

Жълт код за превалявания е разгласен за областите Благоевград, Враца, Габрово, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Перник, Плевен, София и София област. Очакват се количества превалявания 20 - 35 mm, локално и до 50 mm. 

Вятърът ще бъде от североизток, в източните региони ще е сдържан до мощен и там преваляванията ще са по-слаби и на по-малко места.

Дневните температури ще се намаляват, повече в Северна България, където тук-там в северозападните региони оптималните ще остават под 15 градуса. В останалата част от страната ще бъдат сред 16 и 21 градуса.

В планините ще бъде най-вече облачно . Ще има превалявания от дъжд, над към 2500 m - от сняг. На места, основно в планините в западната половина от страната, преваляванията ще са обилни по количество, а в югозападните региони ще има и гръмотевици. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 11 градуса, на 2000 метра - към 5 градуса.

Над Черноморието облачността ще бъде забележителна . На обособени места, основно по южното крайбрежие, ще има превалявания от дъжд, най-вече слаби. Ще духа сдържан до мощен вятър от североизток. Максималните температури ще бъдат 16-18 градуса. Температурата на морската вода е 15-17 градуса. Вълнението на морето ще се усилва и след обяд ще бъде 3-4 бала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР